Efter att ha sett Malmö Pingstförsamlings kyrka utifrån hittade Anna-Maria och Virgil Ibis in till kyrkans gemenskap. Här kommer en kort berättelse om hur det gick till.

Både Virgil och Anna-Maria har rumänskt ursprung. Virgil är uppväxt i Småland medan Anna-Maria flyttade hit för 11 år sedan. Hon upplevde att den rumänska mentaliteten inte passade henne. I familjen finns också en 6-årig son. Virgil jobbar som gymnasielärare och Anna-Maria är frisör.

Familjen bor nära kyrkan och ser den tvärs över gatan, så det var inte långt att gå för att komma dit. Men att våga sig in var lite svårare. De visste ju inte vad som fanns innanför kyrkväggarna. Men hur gick det då till? Jo, Anna-Maria började söka efter pianolektioner till sin son. På facebook hittade hon reklam för Malmö Pingstförsamlings musikskola. Hon anmälde sonen dit och han började ta lektioner där.

Nu var första kontakten tagen och sedan var inte steget så långt för att komma på gudstjänst. Det var något man ville prova. De personer man träffat i samband med sonens musiklektioner hade ingett förtroende. Virgil och Anna-Maria hade sedan tidigare en kristen tro.

Så en söndag i slutet av augusti satt familjen i kyrkan för första gången och det blev absolut inte den sista, för nu har de varit med varje söndag sedan dess.

Jag frågar Virgil hur han upplevde sin första gudstjänst. Med ett stort leende svarade han: ”Jag kände värme! Allt var jättefint och inspirerande. Och musiken var fantastisk. En av församlingens pastorer predikade och det gav mycket.”

Han fortsätter berätta och Anna-Maria instämmer att det har varit likadant varje söndag sedan dess. ”Predikans innehåll är viktigt” säger Virgil ”och värmen av människorna som rör sig här och den positiva responsen som vi får. Det gör mig glad.” Anna-Maria fortsätter; ”Glöm inte musiken.” De tar också upp att de har fått relationer till människor som finns i kyrkan. Anna-Maria påpekade att hon träffat flera personer som bor grannar med dem.

”Vår son älskar också att gå hit” säger de med värme. Han trivs med sin pianolärare och älskar sin lärare i söndagens Diciples Kidz. (Diciples Kidz är för barn mellan tre år till tredje klass. De träffas varje söndag under gudstjänsttid.)

Gunbritt Fransson