Margareta Eskilsson, hur länge har du gått till Pingstkyrkan?

År 2008 gick jag min första Alphakurs som gav mig en hel del och som gjorde att jag ofta kommer tillbaka till Europaporten.

Hur kom det sig att du började gå hit?

Orsaken till att jag anmälde mig till en Alphakurs var att jag vid ett besök på en av Pingstkyrkans konserter såg en broschyr med texten: ”Vill du veta mer om den kristna tron? Anmäl dig till en Alphakurs!” Ja, det ville jag verkligen och orsaken var att min dotter, som varit delvis förlamad efter en misslyckad operation, blev vid sitt vuxendop helad av Gud och även väldigt glad och frimodig.

Varför har du fortsatt?

Efter min första Alphakurs har jag (trots att jag tillhör Svenska kyrkan) ofta besökt Pingstkyrkan där man förutom gudstjänster och bönestunder bjuds på underbara konserter, föredrag och samtalsgrupper m.m. Här möter man vänlighet, generositet, omtänksamhet och tolerans och man blir accepterad även om man har en något avvikande inställning i vissa frågor. Just så upplever jag att goda kristna skall vara.

Vad tycker du om gudstjänsterna?

Gudstjänsternas utformning tilltalar mig. Det är medryckande musik och prästen är iklädd vanliga kläder istället för mässhake. Själva predikan är oftast som ett givande föredrag.

Måste man tro på Gud för att besöka Pingstkyrkan?

Alla samlingar är offentliga, så alla är självklart välkomna oavsett trosuppfattning. Till föredrag och konserter kan alla gå. Anmäler man sig till en samtalsgrupp eller går på en gudstjänst bör man nog i alla fall ha en sökande inställning om man ska få någon behållning av det hela. Men man måste inte tro för att komma hit.

Namn: Margareta Eskilson
Intressen: Natur, friluftsliv, friskvård och livets mening
Senast lästa bok: Skymningslandet av Marie Hermansson

Intervju: Andreas Wessman, Foto: Daniel Karlsson