Nyss hemkommen från Chicago USA så flyger tanken och drömmen iväg igen. Tänk om … skulle vi inte kunna … visst är det möjligt … Jag får kapitulera inför det faktum att jag blir enormt påverkad av att vistas i en miljö där allt är större. Bilarna är större, shoppingcentrumen är enorma, hamburgarna är groteska och flera kyrkor är megastora. I ett samhälle där de offentliga institutionerna är minimala skapas en enorm tillit till individens inneboende kraft. Baksidan av en sådan kultur är att många inte orkar och faller igenom. Det positiva är att man blir uppmanad att själv göra skillnad, att tänka stort och drömma större. Allt är möjligt, bara du kämpar tillräckligt hårt kommer du att lyckas. Jag vet att det resonemanget inte håller i alla lägen, men jag märker att något positivt händer i mig när jag befinner mig i den kulturen. Jag börjar drömma, hoppas och längta efter något mer, något större.

Jag och några till från vår församling deltog i den årliga ledarskapskonferensen Global Leadership Summit (GLS) som arrangeras av Willow Creek Comunity Church. Den församlingen samlar 25 000 människor varje helg och har ett helt fantastisk socialt arbete. Även om kontexten skiljer sig enormt mycket från vår så är det inspirerande att se vad man kan göra i och genom en församling. Varje år arrangerar man alltså ledarskapskonferensen GLS och via satellit och video så når man ca 400 000 ledare i 125 länder. Sverige är ett av alla dessa länder och i januari månad kommer vi att köra GLS i åtta svenska städer varav Malmö är en. Boka lördagen den 27:e januari redan nu.

När jag hör alla dessa stora siffror så blir jag först matt, det känns så långt ifrån oss. Samtidigt så inspireras jag att tänka stort. Vår Gud är stor så varför skulle han inte kunna göra något stort med oss? Jag hoppas att vi går in i terminen med en stor tro på en stor Gud som ska göra stora saker i Malmö.

Andreas Wessman