Nog är det så att musiken har något att ge i livets olika situationer och perioder. Små barn har i alla tider har upplevt vaggsångens effekt. Mammor som sjungit för att få sina barn att somna lugnt och tryggt. En del av oss minns säkert när våra mödrar sjöng ”När trollmor har lagt de elva små trollen och bundit fast dem i svansen…” och redan där efter bara några takter hade vi försvunnit in i drömmarnas värld. I ungdomstiden och sällskapstiden fanns sångerna om evig kärlek väldigt nära våra sinnen, och när vi då skulle planera våra bröllop var sången och musiken ett viktigt inslag i ceremonin.

När vi nått ännu en bit längre upp på livets stege berörs vi kanske av andra typer av musik beroende på sinnesstämning och situation. Musik fungerar till vila, eftertanke, inspiration etc. Även vid den sista färden tänker många av oss på att vid en begravning skulle det kännas fattigt om vi inte skulle få sjunga med i psalmer eller lyssna till någon solosång eller musikstycke. Så följer oss musiken genom livet in i evigheten, och där vet vi att sången skall brusa som stora vatten!

Vilken gåva Gud har gett oss – musiken!

Nedan du de olika musikgudstjänster och konserter vi har under den närmaste tiden i vår kyrka. Kanske någon av dessa passar i just den situation du befinner dig i och kan ge dig det din inre människa behöver fyllas av. Välkommen!

Mikael Järlestrand

Europaporten-Konserter-VT-2015