Varje söndag firar vi gudstjänst kl. 10:30 i stora salen.

Vår huvudgudstjänst firar vi på svenska men många andra språkgrupper samlas på söndagar och andra veckodagar. Om du aldrig har firat gudstjänst i vår kyrkan kommer här en beskrivning av vad du kan förvänta dig när du kommer till oss:

 
Alla våra samlingar är offentliga och du behöver inte vara medlem i kyrkan för att delta.

…mitt emot Stora Coop på Stadiongatan 25A. När du kommit innanför dörrarna så hälsas du välkommen av en person som har en namnskylt på bröstet. Alla personer med en sådan skylt finns till för dig. Om du vill kan du säga att det är första gången du är i kyrkan. Då kommer personen att visa dig till rätta och svara på dina frågor.

…och vill du hänga av dig dina ytterkläder finns det klädhängare strax utanför entrén till själva kyrksalen.
…den är bemannad av personer som är beredda på att svara på dina frågor och ge dig infomaterial om vår verksamhet om du så önskar.

…finns det småbarnsrum med skötrum i anslutning till kyrksalen. Självklart är barnen välkomna att vara med på gudstjänsten, men om ditt barn tröttnar och du vill gå ut till småbarnsrummet, så kan du följa gudstjänsten där inifrån via högtalare och fönster in till kyrksalen. Här finns också leksaker för de små barnen.

… Söndagsskola och andra aktiviteter finns för barn från 3 år till och med årskurs 6.  Barnen är med en stund när gudstjänsten börjar för att sedan gemensamt gå ner till sina lokaler i nedre plan. Självklart kan du som förälder följa med ditt barn till söndagsskolan. Alla våra barnledare har lämnat in ett personligt utdrag ur brottsregistret till oss. Allt för att du ska känna dig trygg när du låter ditt barn delta i några av våra aktiviteter.
…kan du fritt välja plats. En gudstjänst består mestadels av sång, musik, bibelläsning, bön och predikan. Alla gemensamma sångtexter projiceras på skärmar vid estraden så det är lätt att följa med. Nästan varje söndag har vi nya besökare så du kommer att vara i gott sällskap. Vid gudstjänsterna har vi ca 200–300 besökare. Varje gudstjänst pågår i ca 1,5 timme. Vill du gå tidigare går det jättebra.

Alla pengar går oavkortat till vår verksamhet. De flesta gåvorna till oss kommer in via inbetalningar av olika slag. Om du därför väljer att bara låta kollektboxen passera, kommer du inte vara ensam om det. Många låter den passera och det är helt OK.

En stor del av besökarna stannar kvar för att umgås en stund till. Alla som besöker oss för första gången kan hämta en gratis lunchkupong i infodisken.

Hoppas att vi ses på en gudstjänst snart.
Varmt välkommen!

Andreas Wessman
Pastor och föreståndare