Intervju med Wenny Sallbring

Tillbaka i tjänst

”Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.” Rom 8:28 (SFB98)

Detta bibelord har följt och burit Wenny Sallbring genom många situationer i livet från den dagen i Lunds domkyrka då hon drog just det här bibelordet ur en kruka bland många andra bibelord. När Wenny läste bibelordet översköljdes hon av Guds frid som sedan dess har fungerat som en kompass på livsresan och en bekräftelse på när rätt beslut har tagits. 

Så här långt har Wennys livsresa bland annat inneburit studier i Lund och Malmö, en tjänst som ungdomspastor här i församlingen och nu efter nästan tre års mammaledighet, en ny omarbetad tjänst i församlingen. Varmt välkommen Wenny att återigen tjäna Malmö Pingstförsamling som pastor fast nu med media, kommunikation och teknik som nytt fokusområde!

I väntan på den rätta dörren

Från början kommer Wenny Sallbring från Halmstad men efter gymnasiet, bibelskola och team-år så hamnade hon så småningom i Lund igen, staden med domkyrkan. I hjärtat visste Wenny redan då att hon ville arbeta i församling men i väntan på att den rätta dörren skulle öppnas studerade hon istället biomedicin på Lunds Universitet. Tiden gick och studierna varvades med ideellt församlingsengagemang och det var faktiskt inte förrän sju år senare som den där dörren öppnade sig och pastorsutbildningen på ALT (Akademi för ledarskap och teologi) stod för tröskeln. År 2014 började Wenny som praktikant i Malmö Pingstförsamling med fokus på ungdomsverksamheten och efter en tid blev hon också anställd som ungdomspastor, en tjänst som kom att vara fram till den 29 november 2019. Dagen efter blev Wenny mamma för första gången. 

En otålig liten pojke kommer till världen och Wenny blir mammaledig

Wenny är gift med Christopher Sallbring och den 30 november 2019 blev de föräldrar till liten pojke. Jamie, som han heter var egentligen beräknad till den 10 december, så planen var att Wenny skulle arbeta sin sista fredag som ungdomsledare på Disciples den 29 november och sedan ta ett par veckor ledigt och landa lite inför den kommande förlossningen. Den planen var Jamie inte med på! Wenny och Christopher kom hem från Disciples vid midnatt, kom i säng vid ett och vattnet gick klockan två! Lite mer ro var det dock när Jamies lillebror Leo kom till världen den 19 juni 2021. 

Mammaledigheten har på många sätt varit bra men den har också präglats av pandemin. Inga föräldraträffar och aktiviteter för barnen på grund av krav på avstånd och social distansering. Wenny minns speciellt en gång då hon hälsade på sina svärföräldrar och plötsligt slogs av tanken på hur lång tid som hade gått sedan sist hon suttit ner och bara pratat med en annan vuxen utöver Christopher. 

Mot slutet av sin mammaledighet började Wenny känna sig aningen rastlös så nu är hon glad att återigen vara tillbaka i tjänst.

Media, kommunikation och teknik på hjärtat

Den nya tjänsten i församlingen innebär 100% fokus på media, teknik och kommunikation, alltså ett ansvar för teknikgrupperna, församlingsbladet, församlingens sociala medier, YouTube-kanalen och hemsidan. Wenny känner sig hemma i uppgifterna då hon både är gift med en tekniker och tycker om att arbeta med grafisk design och programmering. Wenny brukar beskriva sig själv som lite mer ”kontorsråtta” än ”kyrktorgsnisse” så hon ser fram emot att tjäna Gud genom att exempelvis kunna bistå hemgrupperna med bra YouTube-material eller skapa bra kanaler för intern församlingskommunikation som stärker ”vi-känslan” och motverkar ”verksamhetsöar”. 

Wenny uppmuntrar också alla som är intresserade av att engagera sig inom media, kommunikation eller teknik att höra av sig till henne. Inga förkunskaper krävs utan man lär sig helt enkelt längs vägen. Ingen behöver heller känna att man lovar ett engagemang bara för att man vill prata om sitt intresse med Wenny. Samtalen är förutsättningslösa men sedan får man själv känna frid över sitt beslut att engagera sig eller inte! 

Moa Bågesund Nissfolk