Språkcafé på Europaporten

En träffpunkt för dig som vill öva din svenska i trivsamma former.

På tisdagar händer det, vi träffas i vårt café på Stadiongatan 25A i Malmö. Människor från jordens olika hörn kommer för att umgås en stund. Alla vill träna svenska, några vill få hjälp med grammatik och andra vill få hjälp med läxor. Det är våra gästers behov som styr innehållet på kvällarna. Stämningen är mycket god.

Det är många som återkommer varje tisdag och de glada hälsningarna fyller lokalen när vi startar upp och fikar tillsammans. Våra volontärer som jobbar i köket har förberett och dukat fram fika till alla. Vi sprider ut oss vid olika bord så att alla har någon med svenska som modersmål vid bordet. Visst är det ibland svårt att förstå varandra men uppfinningsrikedomen är stor, vi ritar, pekar på bilder och använder telefoner när så behövs. Både deltagare och volontärer bidrar till givande kvällar. Vid ett av borden sitter barnen och leker, de följer med sina föräldrar men även de får träna lite svenska och lära sig nya ord.

Vi vill skapa en varm miljö där du som behöver träna svenska kan känna dig välkommen och hemma, en plats där du kan utveckla din svenska. Vi ser fram emot många spännande möten.

Är du sugen på att komma till vårt café så är det bara att komma, ingen anmälan behövs. Vi träffas klockan 18.00–19.30 varje tisdag.

Vi ser fram emot att träffa dig!    

Marie-Louise Nyman