Salig Blandning – Ett fyrverkeri i andlig musik

Söndagkvällen den 12 maj i Europaporten bjöds det på en mångfald av musikaliska uttryck från vår församlings musiker och sångare. De senare åren har det till vår församling kommit många musikaliskt begåvade människor som i vår gemenskap funnit ett andligt hem. 


Det har alltid funnits mycket musik i Pingströrelsens församlingar och jag tror jag vågar säga i vår församlings historia i synnerhet. Tänk att det ifrån Elimförsamlingen, som är en av Malmö Pingstförsamlings rötter, kom sångarfursten Einar Ekberg och från den andra roten, om vi får kalla det så, Filadelfiaförsamlingen, verkade musikprofessor Göte Strandsjö som anställd musikledare i nästan 40 år. Vilken historia att ha som språngbräda in i framtiden. Utöver dessa två giganter har det funnits så mycket begåvade sångare och musiker att det skulle uppta en hel församlingstidning och mer därtill för att nämna och presentera dessa.

När vi nu skriver 2019 så har vi en fantastisk bredd i vårt musikliv som kom till ett särskilt uttryck denna kväll och namnet på konserten ’Salig blandning’ kunde inte varit mer passande.

Vi fick lyssna till tre körkonstellationer; En lovsångskör under ledning av Erika Möller, en kammarkör under ledning av Ellinor Wikström och Anton Hemström samt en gospelkör under Johan Bergmans ledning. Därutöver fanns We praise på plats sjöng och spelade två sånger som verkligen andades 2000-tal. Solistinslagen var flera där Anna Blom sjöng en jazzig tolkning av Psalm 36, Ethel Schelin gav oss en klassisk sång av G.F. Händel och undertecknad och Maggie Bergman bjöd på en duettballad.

Daniel Karlsson med kompmusiker bjöd oss på ett instrumentalt jazzmedley som ännu en gång gav insikten om denna Gudomliga gåva som musiken är. Kvällen avslutades med att vi stod upp tillsammans i hela kyrkan och sjöng Härlig är jorden. I sista versens ord om att Änglar den sjöngo först för markens herdar kändes det som att vi denna kväll drogs med i änglarnas mäktiga sång och musik – allt till Guds ära!

Mikael Järlestrand