Detta läsår har vi förmånen att få ha två teamare i kyrkan. Adam och Isabelle kommer primärt att vara engagerade i ungdomsverksamheten som en del av deras församlingspraktiska utbildning genom Team­träningsskolan (TTS).

W: Adam och Isabelle – så kul att ni ska teama här hos oss i höst! Välkomna! Ta och berätta lite om TTS!

I: Det är en praktisk och teoretisk bibelskola på två terminer. En gång i veckan är det webbundervisning och en gång i månaden åker jag och Adam till Värnamo i tre dygn för bibelkurser och för att träffa andra teamare, som går samma utbildning, men har praktik i andra städer.

A: TTS är en utbildning, som hjälper en att växa som ledare i församlingen. I mitt fall är det som ungdomsledare.

W: Hur kommer det sig att ni valde just TTS?

A: Jag har precis gått färdigt TMU (Team med uppdrag) – Bibelskola Livskraft, som ligger i Aneby. Nu vill jag se fler unga ta sin tro på allvar och se dem växa som människor och vill göra det genom TTS.

I: Och jag ville vara i församling (Malmö Pingstförsamling) och låta Gud använda mig där, samtidigt som jag ville ha tid till att fördjupa mig i Bibeln och att få umgås mer med Jesus. Jag kommer dock jobba lite extra som vårdbiträde på ett boende för personer med funktionsvariation, där jag varit det senaste halvåret sedan jag flyttade till Malmö.

W: Ni båda kommer ju primärt ha er praktik inom ungdomsverksamheten. Vad hoppas ni på att få vara med och göra/bygga/skapa där?

I: Jag hoppas att jag kan få vara en förebild för andra att ha Jesus i centrum av livet. Gud har ofta lett mig till att se och vara ett ljus för ensamma, utstötta och sårade människor och det tror jag att Han vill att jag ska vara här. Jag brinner också för lovsång och längtar efter att göra något där också!

A: Jag skulle vilja se ungdomarna få en bättre gemenskap med varandra, så att alla kan känna sig sedda och hemma i kyrkan. Jag skulle vilja att fler unga sätter sitt fokus på Gud och vill leva helt för Honom, men också växa mer som människor.

W: Det låter fantastiskt! Men ni står ju inte själva i detta. Hur kan vi som församling stötta er i detta?

A: Be! Be gärna för mig, men också för Isabelle, ungdomsrådet och så klart för alla ungdomar! Ni får också gärna säga hej när ni ser mig – det tycker jag om!

I: Ja, precis! Ni får också gärna bjuda hem oss på middag eller fika, eller helt enkelt uppmuntra oss på det sätt som ni uppmuntrar på! Jag kommer vara mycket i kyrkan och Gud har kallat oss att vara kyrka tillsammans. Därför kommer relationer vara viktigt för mig.

W: Vi ska absolut göra vårt bästa och vi finns här för er! Innan vi avslutar – skulle ni kunna dela ett starkt Jesusminne som ni har?

I: För ca 6 år sedan fick jag en depression. Under sommaren var jag, som alltid, på Nyhem och på det sista kvällsmötet innan hemfärd upplevde jag att jag skulle be för den psykiska ohälsa jag gick igenom. Jag bad att jag behövde förstå att Jesus var med mig och att jag verkligen behövde att Han rörde vid mitt hjärta just då och visa att Han redan hade en väg ut ur depressionen. Då reste sig en man, som satt ett par platser längre bort, gick fram till mig och profeterade in i mitt liv med de exakta orden jag längtat och bett efter och jag fick så mycket frid över att Gud bär mig mer än vad jag då kunde känna och förstå.

A: Ett av de starkaste Jesus-upplevelserna måste nog ändå vara från ungdomarnas sommarläger Boost Camp. Vi hade en vittnesbördskväll där alla ungdomarna fick berätta vad Gud hade gjort i deras liv under lägret. Det var så otroligt häftigt! Så många unga som var frimodiga, vågade gå fram och berätta något. Det var allt från helanden, till starka bönesvar, till personer som fick känna sig älskade på riktigt för första gången, till att man hade mött Jesus i en dröm. Det var verkligen så häftigt!

W: Wow, tack för att ni delade med er! Och tack för att vi fått lära känna er lite mer! Välkomna, än en gång! Det här blir ett riktigt bra läsår!

Wenny Sallbring