Sedan hösten -16 har vi en ny ALT-student, Mathias Lång, som gör sin praktik i Malmö Pingstförsamling. Mattias Sennehed, som också är handledare till Mathias, ställde några frågor så att församlingen får lite mer koll på vem studenten är. Men fortsätt gärna att lära känna honom mer själv!

Berätta lite om dig själv.

– Jag skulle beskriva mig som en rolig smålänning som gillar att spela gitarr och leta efter skatter…

Var kommer du ifrån?

– Jag är ifrån Smålandsstenar, men har senast bott i Ljungby där jag tjänat fyra år som ungdomspastor i Pingstförsamlingen.

Berätta något om din utbildning, ALT.

– Det står för ”Akademi för ledarskap och teologi”, det är pastorsutbildning på 4 år som Pingst driver tillsammans med Evan­geliska frikyrkan och Alliansmissionen.

Varför ville du gå utbildningen?

– Jag tror att Gud har en specifik kallelse för mig att tjäna som pastor, jag stod i valet och kvalet att jobba vidare eller plugga, men jag upplevde att Gud ledde mig till att börja studera.

Varför vill du flytta till Malmö?

– För att du var här! Ja, inte bara såklart, men för lite drygt ett år sedan hälsade vi på i ett möte och fick smaka på en god stämning i församlingen. Sen spelar handledaren i församlingen en stor roll för utbildningen. Jag ville ha en erfaren sådan och jag ville komma till en stor församling, för att jag har mest erfarenhet av små och medelstora församlingar sedan innan.

Något du ser fram mot speciellt med utbildningstiden?

– Att få tid och möjlighet att gräva i Bibeln, se samband och kopplingar, både mellan gamla och nya testamentet  men också mer om hur Bibelns budskap kan appliceras mer idag.

Är det något som du känner tveksamhet kring? 

–Jag var rädd att jag själv skulle bli krånglig. Att jag skulle börja bli irrelevant och en samhällsfrånvänd teoretisk kristen.

När trivs du bäst i kyrkan?

– Runt ett bord med andra människor, där man kan be, tala om teologi och bara ha trevligt.

Vilka intryck har du av Malmö Pingstförsamling så här långt?

– Efter 6 månader så har jag sett en stor, men en varm församling. Det känns spännande, hela utmaningen i Malmö, alla kulturer i staden men också alla kulturer i församlingen. Vill se mer av den mångkulturella församlingen, se mer av olikheterna.

Vad gör du helst när du gör något bara för dig själv? Har du någon hobby?

–Jag sysslar med ”geocaching”, det är att leta ”skatter” som är gömda på sevärda och roliga ställen med hjälp av ett program i telefonen. Genom det fick jag upp ögonen för hela södra sidan av Malmö, kalkbrottet och sådana ställen.

Har du brutit lagen för att hitta en cach?

– Njaa…  jag kan ha varit uppe i något skyddat torn, men i så fall var det hål i gallret runt det, minnet är lite suddigt…

Kommer du ha något speciellt ansvar i församlingen?

– Det kommer att variera, men jag kommer att ha ett grundfokus på unga vuxna, men tanken är att få en bra erfarenhet av helheten i församlingen också.

Berättat för Mattias Sennehed