Kanske har du också märkt att inte allt som är viktigt nödvändigtvis också är stort? Kan något så enkelt som att träffas 2 timmar en kväll i veckan för att dricka te och dela bekymmer och glädjeämnen med varandra och Gud verkligen göra någon skillnad? JA! Precis som att det är en bra idé att gå i trappor om man vill gå ner i vikt är den här gemenskapen något som i långa loppet format mig och betytt oerhört mycket för mig och min familj.

För mig har hemgruppen varit ett sätt att se till att mitt liv har plats för nya relationer. Ingen kan bli vän med alla man träffar på, men alla kan se till att det finns någon plats i sitt liv för nya människor. Hemgruppen kan få bli en sådan plats för dig.

Jag tror att du som de flesta människor vill att ditt liv ska rymma nära och vardagsnära relationer. I hemgruppen finns det väldigt naturligt.

Vårt samhälle präglas av många sporadiska och något polerade mötesplatser. Många har massa bekanta, man jämför sina bullar med 25 andras på Facebook men saknar sammanhang där sann vänskap också kan växa fram.

Vi kan inte kräva av varandra att vi ska bli bästa vänner och dela all vår vardag, det kan inte struktureras fram utan är ju något som händer när det händer. Men i en hemgrupp kan vi förvänta oss av varandra att vi är ärliga och öppna mot varandra. Att vi som valt att vara med också är det och avsätter den tiden för varandra, och det som växer då är relationer som verkligen går på djupet.

Jag och min fru har startat flera smågrupper, ofta till och en början innehållande just vi två. Men jag har märkt två saker.

  • Finns det plats brukar det finnas folk som vill vara med.
  • Det har varit så värdefullt för oss att få den stunden att det inte har varit avgörande om många har vara med eller inte.

Var nu med och skapa den här mötesplatsen för dig och andra genom att gå med i eller starta en hemgrupp. Alla som är med som ledare i en hemgrupp behöver gå vår Hemgruppledarutbildning.

Hälsningar Mattias Sennehed