Hur blir julen i år?

Människan är skapad till gemenskap. Ensamheten tär på oss. Den märkliga period vi har bakom oss har lärt oss det med all önskvärd tydlighet. Även Folkhälsomyndigheten inser att isolering kan vara en ännu större fara för hälsan bland 70+ än viruset självt.

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Ändå fortsätter vi med dårars envishet att fira både jul, påsk och andra kristna högtider. Hur kommer det sig? Det finns säkert många svar på den frågan. Själv tror jag att orsaken stavas gemenskap och mat. Två omistliga ingredienser för all mänsklig existens. Vi behöver varandra och vi behöver också mat och vid våra högtider brukar dessa två ofta kombineras i måltidsgemenskapen. När nästan allt annat innehåll i högtiderna är borta återstår i alla fall gemenskapen och maten.

Vi är så tacksamma för de relationer vi har fått med våra grannar tack vare ”Hej granne” och ”Why Christmas.” Stort tack till alla er som hörsammat inbjudan och som kommit på vår julkonsert. En del troget år efter år.

De gångna åtta månaderna gör att det känns viktigare än någonsin att bibehålla kontakten med er alla, men i år blir det annorlunda. Ni kan läsa mer om det på sidan till höger och på sista sidan. Vi hoppas att ni även i år vill hörsamma vår inbjudan till gemenskap och fika. Dessutom vill vi bibehålla julens egentliga innehåll. Så hos oss får du både gemenskap, fika och berättelsen om när Jesus kom till världen! Varmt välkommen!

Andreas Wessman

Pastor och föreståndare
i Malmö Pingstförsamling