Efter att vi som familj tillbringat totalt 9,5 år i Asien, varav den sista perioden på 4 år så har vi nu återvänt till Malmö. Efter många om och men kom vi till slut med ett flyg tillbaka till Köpenhamn, och det var skönt att äntligen landa här hemma.

I Asien har vi arbetat med ett minoritetsfolk där det finns väldigt få tro­e­nde, bara en handfull församlingar. Det har varit ett spännande arbete med många utmaningar, men vi har känt oss väldigt välsignade att ha fått möjligheten att bo och arbeta där under så många år. Vi har i förs­ta hand hjälpt de lokala troende att producera kristet material såsom barnbibel, traktater och en webbsida på deras eget språk. Vi har fått se våra vänner växa i tron och ta egna initiativ och det har varit väldigt roligt. I landet pågår väldigt mycket övervakning och även förföljelse av kristna, men trots detta är de lokala vännerna ofta väldigt frimodiga och ivriga att dela evangeliet.   

För vår del har det varit en intensiv vår med mycket packande och många avskedsfester! Våren var ju en speciell tid för oss alla pga Corona. Den internationella skolan fick inte tillstånd att ha öppet så det var undervisning via datorer som gällde. De äldre klasserna träffades även på olika platser i stan och så fick vi det att fungera. I slutet av terminen fick vi dock tillstånd att öppna skolan och vi kunde avsluta terminen som vanligt. Barnen fick säga farväl till sina klasskompisar och den skola där de gått den största delen av sina liv.  Det är alltid svårt att säga farväl till människor som man levt nära och delat livet med under en så lång tid, men vi tar med oss många erfarenheter och fantastiska minnen för livet.

Nu ska vi rota oss i Malmö och göra detta till vårt hem. Det är en stor omställning mot livet i Asien, men vi trivs och är glada för alla vänner vi har här. Vi har hyrt en lägenhet på en bondgård i Västra Klagstorp och vi njuter av lugnet och allt det gröna här ute på landet. En väldig kontrast till storstaden där vi bott i Asien!

Vi är så glada över att ha en församling att komma tillbaka till och vi ser väldigt mycket fram emot att lära känna er alla lite bättre fram­över. Vi är även väldigt tacksamma för ert stöd och era förböner under de senaste åren, det har verkligen varit en välsignelse och det har burit oss under vår tid i Asien. Stort tack!

Stor kram från familjen Axelsson