Hej kära församling!

Tiden rusar iväg och vi är redan inne i mars månad, vi förstår inte riktigt var tiden tar vägen. Just nu är vi mitt uppe i all redovisning med bokslutet för 2019 och i förrgår vinkade vi farväl till Håkans föräldrar, Ivar och Anita Ivarsson, som varit på besök i två veckor.

I januari startade vi upp ett projekt med att bygga en mur utmed en väg som ligger precis vid en skola. Detta kändes oerhört viktigt för HFC eftersom flickorna på familjehemmet går på denna skola. Muren är nu klar och det blev bra och framför allt har säkerheten ökat markant. Varmt tack säger vi till Floda Second hand som bidragit till att detta blev möjligt!

I julas under en marknad fick jag, Mia, tillfälle att träffa Biotto. Han jobbar för en kristen organisation som heter Changamoto. De räddar människor från missbruk av både alkohol och droger. Jag upplevde verkligen att det var Gud som förde samman våra vägar. Myndigheterna här i Arusha har överlåtit en bostad för verksamheten men som tyvärr saknade både el och tjänligt dricksvatten. Vattnet innehåller för hög mängd fluorid för att drickas. Jag upplevde då så starkt att HFC kanske kunde vara med och hjälpa dem att bygga en regnvattentank med vattenfilter. Vi tog upp detta med styrelsen både här i Tanzania och Sverige och fick klartecken. Den 10 februari startade vi upp utbildningen tillsammans och på bilden ser ni hur man påbörjat att lägga grunden för tanken.

Kursen avslutades den 20:e januari strax efter att Ivar och Anita hade kommit till oss. De fick därför tillfälle vara med denna glädjes dag. Ett par dagar senare åkte vi även till byn Imbibia där HFC varit med och byggt upp en dispensär. Genom en privat sponsor kan nu HFC vara med och hjälpa till så att även sidobyggnaden för läkarna blir klar. Ni skulle sett den stora glädjen när vi överlämnade pengarna, Massaierna dansade och hoppade. Efter detta fick vi allihop besöka en riktig Massaibosättning. Ni kan säkert tänka er hur det upplevdes för Ivar och Anita som är i Tanzania för första gången!

När Håkans föräldrar var här hade även barnen en veckas lov från skolan, vilket gjorde att vi passade på att ta en veckas semester. Under den veckan firade vi Håkan med ett stort 50- års kalas och vi besökte bland annat en varm källa, genomförde en Safari till Nogorongorokratern och fick se fantastiskt mycket djur.

Detta blev en kort liten hälsning från oss och vi är så tacksamma för hälsa och att vi mår bra.

Tack för era förböner och Guds rika välsignelse till er.

/ Mia, Håkan, Flora och Malva