Nu är vi som familj äntligen på plats i Malmö. Den 28 juni gick flyttlasset från Karlstad till Hyllieby. I sommar har vi bland annat renoverat på vårt hus och tagit många cykel­turer för att försöka lära oss att hitta i denna vackra, spännande stad. 

I samband med barnlägret tillträdde jag min tjänst som pastor med ansvar för barn och familj. Jag ser verkligen fram emot att få lära känna församlingen och att åka på barnläger var ju en riktigt bra start för att bekanta sig med både barn, ledare och föräldrar.

Gydarpslägret

Bara att sitta i bilen och titta ut på det vackra landskapet på väg till Gydarp, gjorde att man kände förväntan. Bilarna var packade med godis, dricka och annat viktigt för ett lyckat läger.

42 barn kom till Gydarp på torsdagkvällen. Alla barn fick i samband med incheckningen en grupptillhörighet. Dessa grupper åt alla måltider tillsammans med sina ledare och hade även smågruppssamtal ihop efter samlingarna. Ett bra sätt att fånga upp alla barn!

Ett härligt gäng barn och ledare skapade mycket god stämning på lägret. På schemat stod allt ifrån bibelsamlingar och kiosk till Capture the flag och pyssel. Vi åkte till Sjöbo utomhusbad, där många hoppade från höga höjder, och vi hade mörkerrunda och grillning i skymningen.

Årets tema var KOMPIS. Kompis med Jesus och kompis med varandra. Varje dag kom pastor Harry eller pastor Harriet på besök och dessutom dök det upp gäster som en robot, en agent och en uppfinnare. Dessa karaktärer hjälptes åt att förklara bland annat lovsång, nåd och Den helige ande. Ledarna gjorde ett fantastiskt bra jobb. Barnen sjöng så att taket nästan lyfte och vi hade fina, viktiga samtal i smågrupperna.

Sista kvällen hade vi en frivillig bön och lovsångsstund. Många barn valde att vara med och det blev en riktigt fin stund.

Jag måste bara säga några ord om den goda lägermaten också. De som var matansvariga gjorde ett riktigt bra jobb. Vi gick inte hungriga många sekunder, det kan jag lova!

Ett stort TACK till alla som bidrog till Gydarpslägret. Guds välsignelse till er alla!

Läger äger!!!

En ny termin

Nu har terminen dragit igång och jag vill uppmuntra oss som församling att be för barnen och deras familjer. Be också för ledarna om kraft och glädje i uppgiften. Vi vill bli fler ledare, både tonåringar, unga vuxna, föräldrar och pensionärer, för att kunna se alla barn och fördela ansvar. Kom gärna till mig så får jag chans att tillsammans med dig hitta en plats där du kan bidra i barnverksamheten. Vi behöver vara många som bär när vi ska växa in i framtiden.

Min familj och jag ser fram emot all lära känna er alla.

Jenny Antonson