Är det ens en möjlig tanke? Kan det finnas en plats som alla olika människor skulle kunna rymmas på? 

Jag är medveten om att det låter som en utopi och kanske en aning förmätet, men jag vill ändå påstå att vår kyrka är en kyrka för alla. I vår verksamhet har vi gamla och unga. Vi har folk ifrån nästan alla världs­delar, människor med olika intressen och dialekter. En del har trott på Gud i hela sitt liv och andra är bara intresserade av existentiella frågor. En del älskar hårdrock och andra gillar dansbandsmusik. Någon älskar sommaren och en annan älskar vintern. Det som förenar oss är att vi är intresserade av Gud och den nyfikenheten tror jag att många människor delar.

Malmö behöver mötesplatser och jag hoppas att Malmö Pingstförsamling skulle kunna få vara en sådan mötesplats där vi överraskas genom att det uppstår oväntad vänskap. Det är alltid i mötet med personer som är annorlunda än mig som jag lär mig någonting om livet. Därför är en kyrka för alla en enorm tillgång.

En hälsning till grannarna:

Meddelande ur tidningen ”Hej Granne”: Tidningen som du håller i din hand är en hälsning från Malmö Pingstförsamling. ”Hej Granne” delas ut en gång per år till 8 200 hushåll i kyrkans närområde. Du kan se detta utskick som en information om vår verksamhet, men du kan också se det som en inbjudan. Vem du än är, vart du än kommer ifrån, vilka intressen du än har så är du alltid välkommen till oss på Stadiongatan 25 A.

Vi vill också bjuda dig till vår julkonsert av den enkla anledningen att du är vår granne och goda grannar ska man vara rädd om. Klipp ut talongen på tidningens sista sida och kom till vår expedition så får du en biljett helt gratis. Du kan även köpa fler här om du skulle vilja det. Expeditionen har öppet tisdag till fredag kl. 09:00–12:00. Det går även att hämta/köpa konsertbiljetter i foajén efter söndagarnas gudstjänst.

Till sist vill jag önska dig en riktigt God Jul. Jag önskar att du får fina helger fulla av rekreation och eftertanke.

Hoppas att vi möts den 6:e december på julkonserten ”White Christmas”.

Andreas Wessman

Pastor och föreståndare
i Malmö Pingstförsamling