Genom grinden, ner för trappan, innanför den svarta dörren – atmosfären är fylld av skratt, musik och doften av nygräddade toast. Välkommen till Disciples – Pingstkyrkans ungdomsgrupp!


Detta är en äldre text av vår föräldralediga ungdomspastor Wenny Sallbring. En vanlig fredagkväll på Disciples ser fortfarande ut ungefär såhär.

Varje fredag från kl 19 samlas ungdomar från flera delar av Malmö och Skåne nere i Europaportens källare. De utmanar varandra på biljard, pingis och Giant Twister. De bjuder varandra på godis och en massa skratt. De laddar magarna med toast, korv med bröd, tacos – vad helst som serveras av föräldrateamet bakom fikabordet. Detta har man sett fram emot hela veckan. Äntligen är det Disciples!

När klockan närmar sig 20 pumpas musik ut från högtalarna. Nedräkningen för kvällens samling börjar. Folk rör sig in till samlingssalen, sätter sig förväntansfullt och riktar blicken mot väggen. Där passerar snart foton från föregående vecka. Kom jag också med på bild?

Mötesledaren hälsar alla välkomna och ungdomarna vet redan vad de ska göra. Mobiler flyger ur fickorna. Facebookappen startas. Man checkar in på Disciples. Inom 2 sekunder tar det 2 minuter att gå igenom nyhetsflödet för att kunna se något annat än ungdomar som är på Disciples. “It is on!”, “Tagga Disciples!”, “Awesome!!”, “Självklart”, “Äntligen!”, “Let’s do this!”. Alla ska få veta att det är här man borde vara!

Efter härligt ösig gemensam sång med bandet på scenen, kliver talaren upp. Höstens tema är “Disciples – mitt liv och min vardag”. Det är detta vi vill att Disciples ska få bli för alla som kommer. Att förutom att bygga närmare relation till nya och gamla vänner, också få bygga djupare relation till Jesus och göra ungdomsgruppen till “min ungdomsgrupp”. Här formas inte bara framtidens församling. Här formas en pulserande och aktiv del av dagens församling.

Efter samlingen fortsätter lekar, fika och umgänge. När klockan passerat 23 rensar ungdomsledarna upp det sista och vänder hemåt, trötta men med stora leenden på läpparna. Ännu en härlig fredagskväll! Hur kan man inte älska dessa ungdomar?

Vill du vara med och känna på energin som finns här? Vi ses på fredag nere hos Disciples!

Disciples ungdomsråd via Wenny Poon

Emma och Noa på Disciples

Varför kommer du till Disciples varje fredag?

Emma: För att träffa mina vänner, ha en underbar gemenskap och speciellt för att få veta mer om Gud.

Vad är det bästa med Disciples?

Noa: Jag vet inte vad som är bäst med Disciples. Jag älskar allt med det. Gemenskapen man har där. På Disciples känner man sig älskad.

Varför ska läsaren besöka Disciples?

Emma: Om man inte varit på Disciples så har man verkligen missat något!

Noa: När man har varit där en gång så vill man bara komma dit fler gånger för att det är så super mega awesome!