Det livsviktiga engagemanget – var temat på terminens P.S. med Peter Örn.
En fin kväll med en mycket intressant personlighet. 

Peter har ett fantastiskt CV som säger att han bl.a. varit generalsekreterare för Röda Korset, VD för både Riksteatern och Sveriges Radio. Vårt satta tema var ”Det livsviktiga engagemanget” och jag tänkte att det skulle handla om samhällsengagemanget. 

Men mötet med Peter kom att för mig handla om ett helt annat engagemang, nämligen engagemanget för individen. Jag vågar påstå att ingen annan P.S. gäst har varit så genuint intresserad av andra människor. 

Jag var 10 minuter sen till kyrkan och när jag kom hade Peter redan lärt sig namnet på flera av våra volontärer i Vinternatt. Han visste varför olika personer var där, vad de gjorde och han ställde nyfiket frågor till alla i rummet. Det är detta församlingen handlar om tänkte jag för mig själv, människor. 

Det är så lätt att man förlorar sig i verksamheter och uppdrag, men allt handlar om människor. Vi får aldrig sluta upp med att försöka att se varandra. Först då blir vi den gemenskap som Nya testamentet målar upp som en slags idealbild. För mig blev det en påminnelse om att försöka vara mer närvarande i mötet med män­niskor. Det är det som är det livsviktiga engagemanget, engagemanget för andra. Med det sagt vill jag ge dig ett fantastiskt erbjudande: Du kan få engagera dig i vår verksamhet. Det är så roligt och givande att vara med och på olika sätt bygga kyrka. Och nu vet du: det handlar inte om protokoll eller verksamhetsplaner, det handlar om människor.