När man kommer innanför dörrarna till Malmö Pingstförsamling en söndag vid 12-tiden, så vimlar det av liv. Gudstjänsten är precis slut och människor i alla åldrar möts i entrén och caféet. 

Det är dags för kyrklunch, vilket ger en möjlighet att dröja sig kvar en stund och umgås med nya och gamla bekantskaper. Barnen springer runt och leker och olika generationer möts vid borden. Detta med gemenskap över generationsgränserna är något viktigt och fint. Det är något vi vill värna om. Gamla som ser de unga, barn som kryper upp i någon äldres famn, föräldrar som får barnvakt för en lite stund, samtal som ger kraft inför veckan.

Barnen behöver också kompisar i sin egen ålder. Varje vecka har vi barnverksamhet under gudstjänsten. Vi är flera ledare som tillsammans jobbar för att barnen ska trivas och bli trygga med varandra. För de lite yngre barnen, 3 år – åk 3, inleder vi med en storsamling med sång, insamling till barnen i Kina och kreativa bibelberättelser. På det sättet vill vi ge tillfälle till att tala om livet och tron. Vi delar sedan in oss i mindre grupper, där man också får tid till bön för vardagssaker. Sen blir det lek, pyssel eller tävling.

Barnen i åk 4-6 har alltid några rader reserverade i kyrksalen. De sitter tillsammans i starten av gudstjänsten och går efter ca 15 min till sin egen samling, som har lite mera ”häng” och tävlingar. Gemenskapen är i fokus. Det ska vara kul att vara i kyrkan! Här använder vi ett material som heter ”Röda tråden genom Gamla testamentet”, för att lära barnen Bibelns grundtankar och genom det samtala om livet och tron.

Vår barnverksamhet är öppen för alla barn i åldrarna 3–12 år. Det är bara att komma och testa. Om du som förälder vill följa med och se hur det fungerar, så är du varmt välkommen!

Barn 0–3 år. Under sommaren har vårt småbarnsrum renoverats. Nya kuddar och vimplar, ny färg på väggarna och anpassade leksaker för åldersgruppen. Här får föräldrar och barn  chans att vara tillsamman under gudstjänsten när det kryper för mycket i benen på barnen. De kan leka, äta och mysa samtidigt som föräldrarna kan välja att följa med i gudstjänsten via högtalare och genom de stora fönsterna in mot kyrksalen. Föräldrar som är i samma situation möts och får chans att lära känna varandra. Denna gemenskap kan sedan fortsätta under kyrklunchen och kanske också på vår Småbarnssång på fredagseftermiddagen.

Småbarnssången är, precis som all vår barnverksamhet, öppen för alla. Man behöver inte vara med i någon kyrka eller dela vår tro. Vi möts i kyrkans entré på Stadiongatan 25A kl.13.30 varje fredag och går sedan till nedre plan, där våra barnlokaler ligger.

Här träffas mammor och pappor för att vara med på en sångstund tillsammans med sina barn. Den leds av Isabel Berggren, men i början av hennes mammaledighet kommer Jenny Antonson att vikariera. Det blir mycket rörelsesång och det brukar dyka upp en liten spännande låda med olika djur att sjunga om. Den är populär!!! Sedan är det självklart dags för fika och vi har bra lokaler för barnens lek. Man tar med sig eget fika. Varmt välkommen till en riktigt mysig fredagsstund!

Ta gärna kontakt om du har frågor. Mail: isabelberggren@gmail.com eller jenny.antonson@europaporten.com.

Soul Children är del av en körrörelse som har utvecklats sedan 2001 för att möta tweensålderns behov genom musik som 10-16 åringar känner igen sig i. Det finns Soul children körer på flera platser i landet. Isabell Berggren och Anton Hemström är två härliga musiker, som tillsammans har startat en sådan soul och gospelkör i Malmö Pingstförsamling. De övar varje fredag kl.16-17 och den är öppen för alla 10-16 åringar som gillar att sjunga lite svängigare låtar. Ta gärna kontakt om du har frågor. Mail: isabelberggren@gmail.com.

Jenny Antonson