Musik

­

Allsång och mycket annat

Ett år i Malmö Pingstförsamlings musikliv rymmer många sorters stilar och upplevelser. Det finns nog inget ämne som engagerar så många av våra medlemmar som just detta med musiken i församlingen. I våra gudstjänster och konserter har vi, som sagt, många genrer och utövare, men den gemensamma nämnaren är att vi vill förmedla budskapet om Jesus Kristus.

Vi har många konstellationer av sångare och musiker och ett stort antal fantastiska musikledare, som med sina begåvningar fyller våra gudstjänster och konserter med en härlig musik. Denna musik blir bärare av evangeliet. Många av dessa grupper fungerar både som försångare i den unisona sången samtidigt som de förkunnar för församlingen genom sånger som belyser aspekter av livet i allmänhet och det kristna livet i synnerhet.

Söndagens gudstjänst är själva ryggraden i församlingens musikliv. Utöver detta finns under ett år många tillfällen att lyssna till, samt vara med att sjunga ur den andliga sångskatten.

Våra allsångskvällar i caféet och i stora kyrksalen har varit väldigt uppskattade. Detta koncept har vi prövat under två år nu och vad man kan uppfatta av folks reaktioner så är det en succé. Tre torsdagskvällar per termin samlas vi i caféet för det vi kallar ”Hela caféet sjunger”. Då tar folk med sina instrument eller noter till någon av sina älsklingssånger och så sjungs och spelas det tills struparna glöder. En gång per termin flyttar allsångskvällen in i stora kyrksalen och då har vi även bjudit in några namnkunniga solister, som tillsammans med församlingens egna sångare och musiker leder i allsång, samt att dessa gäster sjunger några av sina egna favoriter.
Under 2014 har det varit Gladys Del Pilar, Frank Ådahl & Evie och Pelle Karlsson som varit solister. Många hundra människor har kommit på dessa allsångskvällar och sångarglädjen har inte gått att ta miste på.

Vi har även speciella lovsångskvällar, We Praise, vid ett par tillfällen varje termin. Då är det den yngre generationen i församlingen som tar oss med i en lovsångskonsert som inte lämnar någon oberörd.

Våra intervjukvällar som fått namnet P.S. – prat & sång innehåller, som namnet antyder, även inslag av sång. Det är sånger som förstärker ämnet för kvällen. Allmänmänskliga frågor som i sångens format får lyssnaren att ytterligare bearbeta temat.

På 1:a maj och under allhelgonahelgen ger församlingen två konserter, som bjuder på den mer sakrala delen av vår andliga sångskatt. Sånger som har ett djup i budskapet och som förstärks av den klassiska musikens rika tonspråk.

När det närmar sig jul kommer adventssångerna fram och första advent är ju som i alla kyrkor en stor högtid även musikaliskt. Då medverkar förutom körsångare även församlingens brassensemble och detta ger våra älskade adventpsalmer dess rätta högtidliga ackompanjemang.

Vill man möta större delen av vårt musikliv skall man komma till vår julkonsert White Christmas. Då är de flesta sångare och musiker ”i elden”. Låt musiken och sången få bära budskapet om världens frälsare till dig också denna jul.

 

Läs mer om musiken i vår församling

1109, 2017

Intervju med Samuel Ljungblahd

By |september 11th, 2017|Intervju, Musik, Nyheter|

Fredagen den 25 februari hade vi besök av Bodekull Gospel & Jazz Orchestra, Samuel Ljungblahd, Anna Weister-Andersson, Bill Maxwell och Gospel Company. En kväll som till störta delen bestod av sånger och musik av gospellegenden […]

408, 2017

Konsert – A tribute to Andrae Crouch

By |augusti 4th, 2017|Anmälan och biljetter, Artiklar, Musik|

Fredag 25 augusti, kl 19:00
Europaporten, Stadiongatan 25A, Malmö
200 kr vuxna (90 kr barn upp till 16 år)

Bill Maxwell
Samuel Ljungblahd
Anna Weister Andersson
Gospel Company
Bodekull Gospel & Jazz Orchestra

I den här konserten får vi njuta av flera av […]

2903, 2017

Närmast Hjärtat & Hela Skåne sjunger

By |mars 29th, 2017|Artiklar, Musik|

Lördagen den 18 mars var det dags för den länge planerade och annonserade lovsångsdagen Hela Skåne sjunger. Curt Levin från Skånes pionjärmission och en arbetsgrupp från olika pingstförsamlingar i Skåne hade under ett års tid […]

1310, 2016

Soul Children startar i november

By |oktober 13th, 2016|Barn, Musik, Nyheter|

Är du 10-16 år och tycker om att sjunga? Fredag 11 nov startar vi upp en kör för dig!

Musikstilen är framför allt gospel, men det kommer även sjungas soul och R&B både på svenska och engelska. Vi […]

106, 2016

Musikskolan fortsätter till hösten

By |juni 1st, 2016|Artiklar, Musik, Nyheter|

Efter flera år av samtal och förberedelse ”sjösattes” församlingens musikskola i mars månad. Inte trodde vi att gensvaret skulle vara så stort. Redan första terminen har musikskolan haft 34 elever där den yngsta har varit 5 år […]